Åhhh


Ja, jag är säkerligen inte den första (eller sista) att blogga om dessa två godingar som H&M fått in i sin webshop. Enligt Therez Garderob får H&M påfyllning på torsdagar vilket jag tycker är positivt, man vill ju se nya saker ju! Hur som haver kostar de 298:- styck och finns i dessa två kulörter. Perfekt till nyårs partyt kanske?!

Bilder: H&M

Måndag 27:e oktober



- Vitt linne, H&M
- Kjol i siden, La Redoute Création
- Lacktajts, Ellos
- Jeansskjorta, JC (flera år)

Trevlig läsning

För en timme sedan damp H&M´s vårkatalog ner i brevlådan, det kallar jag det första vårtecknet! Haha. Blev positivt överraskad måste jag säga till skillnad från förra vårens utbud. Speciellt mycket fina koftor hittade jag, samt bra priser på Organic Cotton kollektionen
.

Söt detalj


Hos Forever21 finns de här bootsen med fin rosett detalj på skaftet. En ganska diskret detalj som ändå piffar upp ordentligt. I Like!

Bild från: Forever21

Dagens lista

Mjukstartar med en lista.

Humör: Bra, förkylningen har gett med sig
Gjort: Ätit frukost och gett frukost till dottern och busat med henne
Planer: Fika besök på fm, eventuellt en tur till stan senare
Ser på: Det trista vädret utanför
Lyssnar på: Datorns sus
Läser: -
Dricker: Frukt te
Äter: Inget
Bästa: Att vi är friskare allihop
Sämsta: Att solen inte skiner
Barn: Sover fm lite tidigare än vanligt pga av vintertiden
Väder: Mulet och grått

It´s all Forever21


Även om julen är (2) månader bort börjar det dra ihop sig med julfester och julbord och diverse tillställningar. Så här skulle jag gärna gå klädd. Tycker det är så snyggt med axelbandslösa klänningar, till det skulle jag mer än gärna använda dessa heels i krocko imitation. Clutchen valde jag att matcha klänningen, istället för det vanliga, svarta skor + svart väska! 

Bild från: Forever21

Två vintagefynd

Att fynda vintage och second hand är något som är relativt nytt för mig. Att det kan vara en riktig guldgruva är väl ingen nyhet, men för mig har en ny(gammal) värld öppnat sig.


Den här väskan köpte jag för ca en månad sen, perfekt som stor kuvertväska. Den är helt gjord i skinn (får för mig att det kallas strutsskinn när det är små "prickar" på?) med spännen i guld. 


Hittade även ett par bruna (som jag letat) skinnstövlar med perfekt klack och skafthöjd som så gott som var oanvända. Det enda som stör mig är den lilla detaljen i guld på sidan, ska undersöka om den går att få bort.

Bilder: Privat

En lista

Norpade denna lista hos Käthe!

Du har....
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 13

Du ...
(x) Använder locktång/plattång varje dag
(x) Använder fondation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
(x) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
(x) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 8

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
(x) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 4

Totalt: 25

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Ha ha en barbiedocka av plast blev mitt resultat.

Tyllkjols tips


Den här söta tyllkjolen hittade jag på Ellos barnavdelning för en stund sedan. Den största storleken är 140/170 vilket kanske motsvarar XS om man har tur, priset ligger på 79,50:- vilket gör den till ett riktigt kap!

Bild från: Ellos

Torsdag 23:e oktober



- Vit/svart randig klänning som top, Divided/H&M
- Grå skinnkjol, Zoul/MQ
- Strumpisar, Lindex

Klumpfot


Köpte dessa ankelboots på HM för ett tag sedan, riktigt höga men bekväma tack vare platån. Till skillnad från HM:s andra skor, som brukar vara små i storlekarna, kan jag säg att de här är ytterst normala. Tog som jag brukar ett nummer större men insåg att de är förstora, dock är det enkelt fixat med en halvsula.

Bild: Privat

Spetsat


Om du inte tröttnat på spets ännu så finns den här snygga toppen hos La Redoute för 249:- Jag måste säg att att jag gillar spets men kan tycka att den trenden är lite mer lättburen när den är varmare. Vore det vår nu så skulle jag kombinera toppen med en sliten jeansjacka, smala svarta byxor och heels.

Bild från: La Redoute

Struktur

Skrev ju tidgare om att jag mår mycket bättre (vem gör inte det?!) om jag känner mig hel och fräsch, dvs har fina naglar, fräscht hår och så vidare. Därför gjorde jag ett litet schema på när jag ska ägna mig åt sådant ytligt, tänkte lägga upp det här i bloggen så att ni får se.


Update: Givetvis hittar jag den inte just nu, får återkomma när den kommit fram.

Tisdag

Humör: Bra förut att jag är dunderförkyld
Gjort: Inte så mycket
Planer: Planera inför i morgon
Ser på: Datorn
Lyssnar på: Datorns sus
Läser: -
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att dottern är friskare och piggare...
Sämsta: ...att jag inte är det
Barn: Sover
Väder: Mulet

Stickat + Skinny


Riktigt snyggt med stickat tillsammans med skinnbrallor, själv är jag dock lite tveksam till skinnbyxor, kan vara jättesnyggt på andra. Fast i och för sig så använder jag lacktights, och det kan ju ses som ett substitut till skinnbyxor. Jag hade gärna kombinerat med något snyggt mönsterstickt fast i modell längre och givetgivs höga klackar.

New boots

Var en sväng förbi Skopunkten häromdagen och hittade de knähöga stövlarna som jag bloggade om tidigare. Tur som jag hade så fanns min storlek kvar, sista paret knep jag dessutom. De var riktigt fina i verkligen, snyggare än på bild. Trodde nästan att det var riktig mocka faktiskt, alcantaran har onekligen blivit bättre på ett par år. Ska lägga upp en bild på dem tänkte jag så ni får se dem på också.


Söndag

Humör: Bra
Gjort: Diskat, sminkat mig
Planer: Gå ut, träffa mina föräldrar
Ser på: Datorn, sneglar på TV:n
Lyssnar på: Sambon som smyger runt
Läser: Kalendern
Dricker: Kaffe
Äter: Tårtan
Bästa: Fint väder och lediga
Sämsta: -
Barn: Nyvaken och mysig
Väder: Soligt och fint

Mitt finaste vintagefynd

Fyndade denna väska vintage förra hösten för en billig penning, det är så roligt när man verkligen hittar något fint vintage/secondhand. Det är ju lite utav ett lotteri och man kan få spana länge innan man springer på något riktigt guldkorn.

Blixten har gjort väskan mer röd än vad den är i verkligen, får se om jag kan ordna en bättre bild. Den är i alla fall tillverkad i mörkbrunt krockopräglat skinn med detaljer i guld.





Bild: Privat


Härmapa

Eftersom ett antal olika listor florerar runt i bloggvärlden så kan ju inte jag vara sämre heller, de är ju dessutom väldigt roliga att läsa. Knyckte denna från Engla.

Humör: Bra.
Gjort: Latat mig eftersom det är lördag, ätit frukost, bloggat.
Planer: Laga lunch, åka på kalas i kväll.
Ser på: Datan.

Lyssnar på: Sambon som bläddrar i en tidning.
Läser: Lite olika bloggar.
Dricker: Kaffe.
Äter: Inget just nu.

Bästa: Vi är lediga båda två.
Sämsta: Att det blåser, regnar och är grått ute.
Barn: Sover förmiddag.
Väder: Skit.


Go High


Den lårhöga stöveln går nu att hitta lite här och var. Jag har funderat på att slå till på ett par men inte hittat några som fallit mig i smaken till fullo. Jag gillar faktiskt de med nedvikbart skaft eftersom man kan variera de lite mer. Dessa kommer från Forever21 respektive Skopunkten och finns att klicka hem via deras webshoppar till en billig peng (om man slipper tull och moms på de från Forever21 villsäga. De är tillverkade i alcantara, dvs konstmocka. De från Forever21 kostar $38.80 och de från Skopunkten 399:-

Bild från: Forever21 & Skopunkten

Vårvibbar


Skönt med lite vårkänslor från catwalken i alla fall. Luella bjuder som vanligt på söta bakelseliknande klänningar. Både tyll, spets och volanger tycks hänga kvar till nästa säsong.

Den högra klänningen i slapp T-shirt modell ser riktigt upphottad ut med krås hela vägen ner, kan inte vara allt för svårt att fixa själv... Hmm, ett projekt kanske?!

Bild: Style

Regn och regn...

Usch idag är det riktigt grådisigt ute,och spöregn! Tänk om hösten kunde bjuda på mer solsken, då skulle den inte kännas lika lång. Tycker i alla fall det känns skönt då man passerat jul för då går man ju mot ljusare tider igen. Nej, nu ska jag spana på lite vår/sommar trender, även om det känns väldigt avlägset.

Det var då...

Usch så dålig/slarvig jag blivit på att sköta om mig själv, ja då menar jag ta sig tid till att göra ordentlig manikyr, pedikyr, regelbundna inpackningar, lägga ansiktsmask osv. Ändå är det något som jag gillar men som ändå hamnar i skym undan brevid andra vardagliga sysslor. Jag menar man mår ju så mycket bättre om man både ser och känner sig välvårdad. Right?!

Hittade nyss några listor på mina bästa tips som jag (någon gång) skrivit ned, tänkte dela med mig utav dem.

RSS 2.0